24 Mart 2010 Çarşamba

"Marka Merakı"  diye bir şey var ya son yıllarda... Acayip tav olurum. Marka olmasa giymez misiniz?  Nedir bu marka merakı anlamadım! söylentileri gıcık, pislik, lanet, bencil ve şişkodur! İnsanlar neden markayı tercih eder?

Aslında basit açıklaması olan bir konu. Marka ürünlerin tasarımcılar iyi çalışanlardır. Üretildiği kumaş kalitelidir. Çizgisi vardır ve güzeldir. Her marka için söylemiyorum ama şu an çok iyi markalar mevcut. Pasajlardan aldığın kıyafetler günlüktür. Eskiden çek at fotoğraf makineleri vardı ya 36 poz sonra çöpe atıyodun. Heh işte tam öyle. Alırsın giyersin o gün akşam kirli sepeti yerine at çöpe. Yada marka bir t-shirt alırsın aylarca giyebilirsin. Yıkarsın atarsın her şeyi yaparsın. Ama hep seninledir. Sadıktır bir kere :) Giy-at t-shirtleri neden istemezsiniz. Çünkü her insanın en sevdiği t-shirt'i en sevdiği pantolonu en sevdiği ayakkabısı vardır. En sevdiğin t-shirt'ün ilk yıkamadan sonra ezilip-büzüldü bir daha giyemedin. Tanrım bunun adı "Yıkım".

Çoğu insan sadece büyük yazılı marka isimlerini göstermek için alıyor. Sınıfını belli etmek için ama işin özünde böyle düşünenlerde var. Marka demek kalite demektir. Kaliteli şeyler giymek de iyidir. Bir tarzın olur. Ve bir giyim çizgin. Moda önemlidir. Bunun yoluda markadar geçer kim nederse desin. Yazının tam yanında iyi bir tüketici diye bir vidyo izledim (ünlü sosyal paylaşım sitesi:):) facebookta. Markaların bize bunu dayattığını söylüyorlar ama. Onlarla aynı fikirde değilim. Bir denesen sende doğru olduğunu far edeceksin. Ya da biliyorsun belki de..

2 yorum:

éLLa Çiça dedi ki...

hic bi zaman marka takintim olmadi.. markali giydigim seylerde vardir ama sirf marka diye yapismamisdir onlara, kaliteliyse , model guzelse pazarda dahi olsa hic bakmadan alirim..
ama bir de marka olsun camurdan olsun diye dusunen zihniyet var ki hic anlam veremiyorum onlara.. ayni seyi kac kat daha ucuza almak varken sirf havali olsun diye o kadar para bayilanlari pekte akilli bulmuyorum acikcasi.

Garu_Bey dedi ki...

Sana katılıyorum şu an. Ben markaların kaliteli olmasından ve uzun süre giyilebilitesinden yanayım. Marka olmayan kat kat ucuzların sönüp solmasını sevmiyorum.

 

Copyright 2010 Absofuckinlutely....

Theme by WordpressCenter.com.
Blogger Template by Beta Templates.